WEBSI - Facebook stran Lidla

O PROJEKTU

Je slovenski projekt, ki vsako leto podeljuje nagrade za najboljše spletne projekte v Sloveniji. Letos je bilo razpisanih 11 kategorij, v kategoriji "Družabna omrežja" pa je bilo v aprilu nominirano tudi podjetje Lidl Slovenija. Stran Lidla Slovenije na Facebooku je v letu 2013 dobila nagrado za 3. mesto v kategoriji družabnih omrežij. Nagrajenci v kategoriji družbena omrežja:

  1. mesto: ORTO knjiga, Si.mobil, d.d.
  2. mesto: UMEK-ova stran na Facebooku, Futuristični marketing d.o.o.
  3. mesto: Stran Lidla Slovenije na Facebooku, Lidl d.o.o., k.d.
  4. mesto: Si.mobilov Twitter kanal, Si.mobil, d.d.

 Več na www.websi.si

O LIDLOVEM USPEHU NA FACEBOOKU

V septembru 2012 je Lorena Lorenčak, kot Lidlova predstavnica za odnose z javnostmi in marketing, podjetje Lidl Slovenija popeljala tudi na družabna omrežja. Stran je že ob vstopu doživela izjemen uspeh, v zgolj 3 mesecih pa jim je, po številu privržencev, uspelo prehiteti vse Facebook portale slovenskih trgovcev. V marcu 2013, v zgolj 6 mesecih od vstopa, je stran imela že 60.000 privžencev. Stran je s svojo drugačno komunikacijsko strategijo, ki je nenehno sledila svetovnim smernicam, s številnimi akcijami, nagradnimi igrami in zanimivimi objavami, hitro postala vodilna v svojem segmentu. Dnevne objave so dosegle tudi do 40.000 ogledov in vključevale več sto komentarjev in lajkov. Za popestritev celotne zgodbe je bila tu še Lidlova Lili, ki je stran dodatno poosebila, "reševala" komunikacijske zaplete (kadar je bilo to potrebno) in bila nosilka številnih Facebook akcij ugodnosti. Podobnost z Loreno Lorenčak ni bilo naključje :).

 

Foto: Facebook

 

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6